Horror: élve elégettek két férfit egy hamis WhatsApp-üzenet miatt Mexikóban

Az egyik áldozat édesanyja élőben nézte végig egy Facebook-közvetítésen fia meggyilkolását.

Szörnyű gyilkosság borzolta fel a kedélyeket a mexikói San Vicente Boqueronban augusztusban, amikor három eltűnt kisgyermeket – négy, nyolc és tizennégy évesek – holtan találtak. Egyikük holttestén olyan nyomok voltak, amelyek arra utaltak, hogy szervkereskedelem áldozatává válhattak. A falubeliek között elterjedt egy pletyka az elkövetőkről: két férfit gyanúsított a közösség, mivel látták őket a helyi iskola körül. Szervkereskedőnek állították be őket, a hírt pedig tovább is adták egymásnak a faluban – egy WhatsApp üzenetben.

00000ap

Egy 43 éves farmer, Alberto Flores és unokaöccse, a 21 éves joghallgató Ricardo Flores váltak a rosszindulatú pletykák célpontjává. A BBC forrásai szerint épp egy építkezéshez vásároltak alapanyagokat, amikor valaki elindította a WhatsApp-üzenetek láncolatát. Nem sokkal később a rendőrség őrizetbe is vette őket a “nyugalom megzavarásáért” – feltehetőleg a közösség nyomására. A hatóság tisztázta őket és biztosította a rendőrség előtt összegyűlt tömeget, hogy a két férfi nem gyilkolt meg senkit. De ez a falubelieket nem érdekelte. Kirángatták a celláikból, meglincselték, majd élve felgyújtották őket. Ricardo édesanyja mindezt élőben nézte végig a Facebookon. A közvetítés alá kommentelt is: “Kérem, ne bántsák, ne öljék meg őket, nem gyerekrablók!” A feldühödött tömeget azonban ez nem érdekelte: 150 ember tapssal ünnepelte két ártatlan ember meggyilkolását, többen közülük telefonjaikkal fel is vették mindezt.

000000wa

A kettős gyilkosság áldozatairól – a farmerről és unokaöccséről – Puebla államügyésze később hivatalosan bejelentette, hogy ártatlanul haltak meg. A 150-ből öt embert vádoltak meg a gyilkosságra való felbujtással és négy másikat azzal, hogy elkövették a gyilkosságot. Ez nem az első eset, hogy a nép ítélete miatt haltak meg emberek Puebla államban: áprilisban négy embert azzal gyanúsítottak meg, hogy egy traktort akartak ellopni. A tömeg meglincselte őket. Két embert lelőttek, másik kettőt pedig felgyújtottak.

Fotók: Youtube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez