Európa populistái, egyesüljetek!

Ezt a célt tűzte ki az Alternative für Deutschland társelnöke, aki a szélsőjobboldali párt vezére lesz az európai választási kampányban. Jörg Meuthen exkluzív interjút adott a német közszolgálati Deutsche Welle portálnak. Mit akarnak elérni az európai választásokon, melyeket jövő májusban rendeznek meg?

Az Alternative für Deutschland több szavazatot szeretne kapni, mint a legutóbbi országos választáson. A szélsőjobboldali párt népszerűsége azóta megnövekedett, jelenleg Németország második legnépszerűbb politikai alakulatának számít. Mik a céljai?

Először is a kaotikus migránshelyzet rendezését akarjuk elérni – hangsúlyozta az Alternative für Deutschland társelnöke. Ezt egyre többen követelik Németországban és egész Európában. Jelenleg tárgyalunk más populista pártokkal, hogy majd egységes frakciót tudjunk alakítani az Európai Parlamentben.

Milyen szerepe lehet Steve Bannonnak, Trump egykori tanácsadójának, aki most Európában nyomul?

Nem hiszem, hogy fontos szerep jutna Steve Bannonnak az európai populista szervezetek egyesítésében. Ha létrehoz egy kutatóközpontot, amely feldolgozza a számunkra fontos politikai témákat, akkor azt megköszönjük, de a populisták egységét mi európaiak fogjuk megcsinálni – Steve Bannon nélkül.

Mi a véleményük az Európai Unióról?

Nem minden rossz, ami ott történik. Az Európai Unión belüli kereskedelem az mindenkinek jó, ezt tehát helyeseljük. Meg akarjuk erősíteni a külső határok védelmét. Az Európai Unió központját közelebb akarjuk hozni az emberekhez.

Svájci megoldást akarunk, vagyis sok népszavazást – hangsúlyozta az Alternative für Deutschland társelnöke. Jörg Meuthen újabb gazdasági krízistől tart, melyben politikai lehetőséget lát. Szerinte fél éven vagy legkésőbb egy éven belül itt a recesszió Európában. Erre fel kell készülni és valamiféle hatékony akciótervet kell kidolgozni. Ezért akar az Alternative für Deutschland erős és egységes populista frakciót az Európai Parlamentben, hogy aktívan befolyásolhassák Európa jövőjét – mondta a Deutsche Welle közszolgálati portálnak Jörg Meuthen, aki a szélsőjobboldali párt kampányfőnöke lesz az európai választásokon, melyeket jövő májusban rendeznek meg az Európai Unió 27 tagállamában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez