Túlélte: a -30 fokban egyedül vágott át a tajgán egy 3 éves kisfiú Szibériában

Édesapja meghalt, amikor motoros szánja alatt beszakadt a jég. Utolsó szavai ezek voltak: Fiam, rohanj a boltba!

Újabb gyermek bizonyította be, hogy az életösztön még a legzordabb természeti körülményeket is képes legyőzni. Egy hároméves kisfiú Szibériában végignézte, ahogy apja motoros szánjával a vízbe veszik, majd egyedül vágott neki a hosszú útnak hazafelé.

000sib4

Jevgenyij Vlaszov lékhorgászatra indult a múlt héten a Gúr folyóra a kisfiával, akit aznap egyenesen az óvodából hozott el a közös kalandra. Ahogy a folyóhoz értek, az apa kirakta gyermekét a parton, miközben ő megfordult a szánnal. A jég azonban nem volt elég vastag és beszakadt alatta – egyenesen az erős sodrású hegyi folyóba.

000sib

Ekkor a kisfiúnak ennyit kiáltott oda: “Fiam, rohanj a boltba!”. A férfi ugyanis Habarovszk egyik falujában, Kenajban volt több üzlet tulajdonosa. A fiú apja utasítására elindult – a szán nyomait követve a hóban. Ekkor -30 fok lehetett, a faluhoz vezető úton pedig egy 300 méteres dombon is át kellett kelnie – számolt be a falu egyik önkormányzati képviselője, Jurij Anekov a Siberian Times-nak. A férfinak a gyerek maga mondta vissza ezt az egy mondatot: Fiam, rohanj a boltba!

000sib2

Az eset kettős tragédia is lehetett volna, mert a visszafelé vezető úton eltévedt a gyerek, egy falubeli azonban meglátta a kis alakot és segítségére sietett. Mivel beszélni még nem tudott jól, leírni sem tudta, mi történt pontosan. A férfi a faluba vitte, hogy megtalálják a családját. Édesanyja később arról számolt be, hogy a gyermek erősen belázasodott, de csodával határos módon fizikai sérülések nélkül úszta meg az esetet. A helyi rendőrfőnök szerint arra kevés az esély, hogy megtalálják édesapja holttestét, mivel az erős sodrású folyóban nem tudnak dolgozni a búvárok.

000sib3

Szibéria gyermekei évről évre bizonyítják keménységüket: 2016-ban egy szintén hároméves kisfiú élte túl a tajgát, miután eltévedt az erdőben, farkasok és medvék között. 2017-ben egy nyolcéves kislány gyalogolt egyedül nyolc kilométert, hogy megmentse haldokló nagymamáját, idén pedig egy 15 éves lány két hétig volt egyedül a vadonban, mielőtt rátaláltak volna.

Fotók: Siberian Times

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez