Több, mint két hétig volt egyedül a szibériai vadonban egy 15 éves lány

Jegesmedvék, medvék és farkasok is megtámadhatták volna, ő mégis megúszta kisebb sérülésekkel.

Csodával határos módon élte túl a tundrát egy 15 éves lány: Szvetlana Evai Nyugat-Szibériában, a Gidán-félsziget északi részén tűnt el több, mint két hete, amikor szülőfalujából elindult a 7 kilométerre fekvő szomszédos településre, hogy meglátogassa testvérét. A lány nomád rénszarvastenyésztő családja hiába indult a keresésére, nem jártak sikerrel, három nap után a hatóságokat is értesítették, akik külön expedíciót indítottak a felkeresésére.

00000000000sibrt

A hőmérséklet ugyan nyáron 2 és 27 Celsius fok között mozog arrafelé, éjszaka azonban ilyenkor  is fagy, medvék, jegesmedvék és farkasok is élnek a környéken, így több veszély is leselkedett a fiatal lányra. A kiszáradástól nem kellett tartania, mivel a tundrán rengeteg vízforrás van, étel gyanánt pedig a bogyós növényeket fogyasztotta a Siberian Times beszámolója szerint.

000000000000sibb

Eltűnése után 15 nappal a nagybátyja talált rá, legyengült állapotban. Helikopterrel azonnal kórházba szállították. Elmondása szerint folyamatosan a visszautat kereste, de hiába. Alexander Buharov orvos – aki nem mellesleg szakértője a sarkvidéki túlélésnek is – csodának nevezte, hogy a lány életben maradt. A lábain és a térdein kívül nem is sebesült meg, vérnyomása és szívműködése is stabil volt, amikor a tazovszkiji kórházba szállították, ahol teljes gyógyulásán dolgoznak az orvosok.

000000000000000000000000tuuundra

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez