Dél-Afrikában tarol az agroturizmus

A gazdasági szempontok miatt egyre többen választják a vidéki helyszíneket, amikor nyaralásukat tervezik.

Az agroturizmus a világ számos pontján fellendülőben van, egyre több gazdálkodó nyit a turizmus, vendéglátás irányába, új üzleti modellt építve ezzel a mezőgazdasági tevékenysége mellé. Dél-Afrikában ez volt az egyik legdinamikusabban fejlődő turisztikai trend 2018-ban, a gazdálkodók egy részének már ez teszi ki a bevétele legalább harmadát.

000000000000000000000000000000000000000afr

Jacqui Taylor, az Agritourism Africa alapítója és igazgatója szerint ez a gazdasági helyzetnek is betudható, az emberek ugyanis jobban keresik a pénztárcabarát megoldásokat, ha nyaralásról van szó. A vidéki helyszínek általában olcsóbbak és több idő jut a pihenésre, miközben a szmogtól és a rohanástól is távol vannak a vendégek. Egyfajta digitális detox egy farmon tölteni a munkamentes időszakot, állatokkal körülvéve – amire megéri üzletet építeni. A kempingezés és az állatbarát szálláshelyek is népszerűek voltak 2018-ban az afrikai országban, ami szintén arra enged következtetni, hogy az alacsony ár mellett a természetközeliség és a nyugodt körülmények is sokat nyomnak a latba a vendégeknél.

00000000000000afri

A szakértő az IOL News-nak elmondta, hogy a turizmus szereplői megteremtik a “dobozon kívüli” (out of the box) élményeket, így a nyugodt nyaralás nem egyenlő az unalommal. Minden igényszintre kínálnak alternatívát a luxustól az egyszerű, hagyományos kempingekig, köztük az egyre szaporodó állatbarát szálláshelyekkel. “Afrika az egyik leggyorsabban növekvő turisztikai desztináció, jelentős lehetőségekkel – különösen az agroturizmusban” – mondta a szervezet alapítója, aki egyúttal azt is bejelentette, hogy országokon átívelő együttműködésekre is nyitottak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez