Cambridge-i diák óriási adománya régi iskolájának

Rekordösszeget: 100 millió fontot ad Cambridge egykori fizikushallgatója a patinás egyetemnek. A Claudia és David Harding alapítvány elsősorban a PhD hallgatók tanulását kívánja elősegíteni.

Száz hallgató oktatására fordítanak a 100 millió fontból 79 milliót. 20 milliót a többi egyetemista kap majd Cambridge-ben. A maradék egymillió font pedig a hátrányos helyzetű diákok tanulását segíti.

Honnan van egy fizikusnak ennyi pénze?

A londoni Guardian megírja: David Harding valóban fizikából doktorált Cambridge-ben, de csak kevés időt töltött el a szakmájában. Pénzt akart keresni. Tehát a Citybe ment, ahol sikeres bróker lett belőle. Megalapította a Winton tőzsdeügynökséget, melynek az értékét több mint 20 milliárd fontra taksálják a Cityben. A Harding házaspár is milliárdos angol fontban. Így a százmillió fontos adomány, melyet levonhatnak az adójukból, nem igazán veti vissza őket.

A rekordadományt megköszönte Cambridge egyetemének alkancellárja, aki azt hangsúlyozta: évtizedek óta nem volt példa arra, hogy egy korábbi diák ilyen hatalmas összeget adjon a mai egyetemisták tanulásának elősegítésére Nagy-Britannia egyik leghíresebb egyetemén.

Fotó: az adományozó pár / Cambridge Independent

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez