Egymillió forint – Erdélyben segítette az iskolákat a Magyar Nyelvőr Alapítvány és az AHU

A Magyar Nyelvőr Alapítvány ezúttal a Magyar Afrika Társasággal közösen adományozott értékes könyveket és tanszereket Erdélyben – egymillió forint értékben.

Dallal köszönték meg a gyergyószentmiklósi Vaskertes iskola diákjai a több mint 300 könyvet és a tanszereket. Bernád Ildikó igazgatónő arról beszélt, hogy nagy segítség ez, hisz a magyar nyelv szeretete és tisztelete rendkívül fontos minden gyermek számára. A könyveket főként a jól tanuló iskolások kapják, a tanszereket pedig a rászoruló nebulók.

img_6076

Dr. Keszi István, a Magyar Nyelvőr Alapítvány képviselője az ünnepségen egyebek közt arról beszélt, hogy a Vaskertes iskolában kiemelkedő szakmai munka folyik és a határon túli pedagógusok áldozatos munkája a magyar nyelv megőrzésének záloga. A Magyar Nyelvőr Alapítvány pedig az 1872-es Magyar Nyelvőr szellemiségének megfelelően minden olyan törekvést támogat, amely a magyar nyelv népszerűsítését, tanulását segíti. De nem csupán a határon túli fiatalok könyvhöz jutásához járul hozzá. Évről évre a magas presztízsű Magyar Nyelvőr Díjjal jutalmazza mindazokat a határon innen és túl élők közül, akik sokat tettek a magyar nyelv kutatásáért, terjesztéséért.

nyelvor

 

Könczöl Zsófia, a Magyar Afrika Társaság képviselője elmondta: az AHU ezúttal azért állt a Magyar Nyelvőr Alapítvány kezdeményezése mellé, mert nem csupán Afrikában, hanem Magyarországon és az országhatáron kívül is segíteni kíván. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez