Így mentette meg egy egyiptomi fiú a túszul ejtett gyerekeket Milánóban

Úgy tett, mintha imádkozna, de közben az édesapját riasztotta a szerdán elrabolt és felgyújtott milánói iskolabusz egyik utasa.

A 13 éves Ramy Sehatah elrejtette a telefonját, amikor az iskolabusz vezetője arra szólította fel a túszul ejtett 51 diákot, hogy adják át neki a mobiljaikat. Amikor a sofőr azzal fenyegetőzött, hogy mindannyian meghalnak, titokban felhívta az édesapját. Úgy tett, mintha arabul imádkozna, de valójában segítséget kért. Édesapja hívta a rendőröket, azok meg a tűzoltókat, így minden gyereket sértetlenül sikerült kimenteni.

letöltés

 

Pedig a sofőr, a 47 éves, szomáliai származású olasz állampolgár, Ousseynou Sy még az ablaktörő kalapácsokat is leszerelte, mielőtt lelocsolta benzinnel a buszt, hogy a gyerekeknek esélyük se legyen a menekülésre. Közölte velük, hogy mindannyian meghalnak, mégpedig azért, mert az olasz kormány afrikai migránsokat hagy elpusztulni a tengeren – az idén már 289-en vesztek a vízbe. A motivációját videóra is vette.

Az olasz rendőrök a telefonhívás nyomán megtalálták és megállították a buszt, betörték a hátsó ablakot, így szedték ki a gyerekeket. Akik hősként ünnepelték a 2005-ben Olaszországban született, de hivatalos olasz papírokkal nem rendelkező osztálytársukat. Édesapja azt mondja: a fia a kötelességét tette, megszolgálta vele az állampolgárságot – írja az Ansa hírügynökség. Matteo Salvini belügyminiszter irodája azt ígéri, hogy felgyorsítja a dolgokat, megadja az állampolgárságot a fiúnak. Az iskolabusz sofőrjét viszont megfosztja tőle. A férfit egyébként korábban már kétszer elítélték szexuális erőszakért, illetve ittas vezetésért. Az olasz terrorelhárítók főnöke szerint magányosan cselekedett, nem volt köze semmilyen szervezethez.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez