Árad a kokain Venezuelából az Egyesült Államokba

Az amerikai drogelhárítás emberei a CNN tudósítóinak elmondták: a kolumbiai kokain jelentős része Venezuelán keresztül érkezik az országba. Tavaly 240 tonna kokain jött Venezuelából az Egyesült Államokba! – állítja a CNN exkluzív riportja. Mely szerint a venezuelai hatóságok aktívan együttműködnek a kábítószer-csempészekkel, sőt felügyelik őket.

Venezuela egykori alelnöke, aki jelenleg az ország ipari minisztere, vád alatt is áll az Egyesült Államokban, mert az amerikai kábítószer-elhárítás szerint ő felügyeli az egy tonnánál nagyobb szállítmányokat. Tareck el Aissami természetesen tagad és mindezt imperialista összeesküvésnek nyilvánítja. A rendszer második emberét is azzal gyanúsítják az amerikaiak, hogy igen aktív kapcsolatban áll a drogcsempészettel Venezuelában. Diosdado Cabello a második ember Nicolas Maduro után a dél-amerikai államban, mely a gazdasági összeomlás szélén áll.

Az USA kíméletlen gazdasági háborút folytat Venezuela ellen. Trump elnök meg akarja buktatni a baloldali populista rendszert, mely olyan államok támogatását élvezi, mint Oroszország, Kína, Kuba vagy Törökország. A kokain-bevételekre nagyon is szüksége van Venezuelának, melyet fojtogatnak az amerikai szankciók. Régebben a repülőgépek Venezuela déli részéről indultak az Egyesült Államok felé a Kolumbiából átcsempészett kokainnal. Ámde mostanában benzinhiány van az olajtermelő országban, ezért a repülőgépek Venezuela északi részéről startolnak, mert onnan rövidebb az út az Egyesült Államok felé. Ha az amerikai drogelhárítás rajtaüt egy ilyen szállítmányon, inkább felrobbantják a gépet, hogy eltüntessék a bizonyítékokat – nyilatkozták magukat megnevezni nem kívánó amerikai tisztviselők a CNN hírtelevíziónak, mely exkluzív riportot készített arról, hogy Venezuelából miképp csempészik tonnaszámra a kokaint az Egyesült Államokba.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez