Iráni katonák Izrael határánál

Iráni katonák láthatóak azokon a képeken, amelyek az izraeli-libanoni határ mentén készültek. Ez az eset komoly visszhangot váltott ki nemcsak Izraelben, hanem Iránban is.

 A MEMRI szerint a Forradalmi Gárda katonái a saját Twitter-adatlapjukra tölöttték fel a képeket és büszkélkedtek azzal, hogy a “nagy ellenség orra előtt pózoltak”. A képek még októberben készültek, de csak most kerültek fel az internetre. Címnek azt írták, hogy az “Iszlám Köztársaság katonái már a megszállt Palesztina határában vannak”. A katonák szemüveget viselnek vagy éppen kitakarták az arcukat, s így nem lehet őket beazonosítani.

B52G5N_CEAAVU31

Ráadásul néhány csoportkép és arckép kikerült az iráni hadsereg weboldalára is, de ezeket rövid időn belül leszedték a hatóságok. Viszont ezeken könnyen beazonosítható volt, hogy hol készültek a fényképek: Bekaa Völgyben és Baalbekben, vagyis dél-Libanonban.
December elején egy iráni blogban már jelentek hasonló fényképek perzsa katonákról, akik Libanonban állomásoztak. “Most érkezünk meg…közel a Korrupció Szülőanyjához, az elátkozott Izraelhez. Hamarosan Allah akaratából átlépünk a holttesteik felett” – lehetett olvasni a blogon.

sgsgsggs

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez