Hús nélküli húsgolyón dolgozik az Ikea

Alig lehet majd megkülönböztetni a bútoráruház éttermének mostani slágerétől – ígérik Stockholmban. Pedig alternatív növényi fehérjéből készül majd.

Egyre többen szeretnék kedvencük egészséges változatát látni az Ikea-éttermek pultjain, ezért döntöttek úgy a cégnél, hogy növényi fehérjéből is elkészítik a svéd bútorlánc talán legsikeresebb “melléktermékét”, a húsgolyót. Meg azért is, mert csökkenteni akarják ökológiai lábnyomukat – tették hozzá.
A trend eléggé általános, a marha, sertés és baromfi hús nélküli alternatíváit gyártó cégek szárnyalnak a tőzsdén és nem győznek lépést tartani a kereslettel – állítja példákkal illusztrálva a CNN. 
Az Ikea különböző partnerekkel fejleszt és tesztel, még nem döntötte el, hogy kit választ majd. Pedig jövő februártól már be akarja dobni a hús nélküli húsgolyókat egyes áruházaiban, hogy kipuhatolja vásárlói véleményét. Ez lesz egyébként a svéd húsgolyó ötödik változata az áruházláncnál, eddig a klasszikus mellett a vega, a csirkés, a lazacos és a tőkehalas verziót próbálhatta ki a nagyérdemű. A mostani, növényi fehérjés megoldás a klasszikussal nagyjából egy árban kerül majd a piacra – ígérik az Ikeánál.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez