Megnyílt az első IKEA Dél-Koreában

Ennek pedig annyira megörültek a helyiek, hogy a -13 fokos hideg ellenére is órákig álltak sorba, megvásárolni kedvenc polcukat vagy íróasztalukat.

Leállt a közlekedés a Szöultól nem messzire felépült IKEA környékén, ugyanis lehetetlen volt parkolóhelyeket találni, az emberek kénytelenek voltak nagyon messze letenni az autóikat.

Óriási volt a torlódás. Azt persze nem engedhették meg a munkatársak, hogy az emberek megrohamozzák a bútoráruházat, így kétpercenként engedtek be húsz vásárolót, ami nagyban hozzájárult ahhoz a kétszáz méteres sorhoz, amely kialakult az IKEA előtt.

Rengeteg árú fogyott el még délelőtt, az emberek pillanatok alatt ürítették ki a polcokat. Állítólag sok dolog akár 10-15%-kal is drágább lehet itt, mint mondjuk Kínában vagy Japánban, de az IKEA szóvivője azt mondja, hogy “ugyanakkor rengeteg másik áru jóval olcsóbb a koreai üzletben, így kiegyenlítődik a különbség.”

Az áruház megnyitása elsősorban a helyi bútoráruházakra helyez nyomást: kénytelenek lesznek csökkenteni áraikon, hogy versenyben maradhassanak a svéd óriással.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez