A legszebb japán MILF

Ha valami igazán fontos Japánban manapság, akkor az a szépség, a szépségápolás és a fiatalos külső. Japánra is jellemző, hogy sok szép külsővel rendelkező lány a húszas éveiben éri el karrierje csúcspontját, de nincs még egy olyan ország a földön, ahol ennyire fiatalosak maradnak a hölgyek. Ezt bizonyítja ez a szépségverseny is.

Nehéz kérdés egy japán nőnél megsaccolni annak korát. Sokszor igazán meglepődhetünk, hogy egy-egy 20 évesnek kinéző nő már túl van a 40-en is. A japán nők sok esetben nagyon fiatalosnak néznek ki, amit rendesen irigyelnek is a külföldiek. Az országban a fiatalság, a fiatalos szépség, az ártatlan aranyos vonal még ma is mérvadó, ami számos televíziós műsor alapját is képezi. Azonban mindezek ellenére a kor mérvadó, és bizonyos kor felett már nem olyan keresett egy színésznő, énekesnő, vagy televíziós személyiség.

2010 óta azonban megtartják a Bimadzso szépségversenyt, mely kifejezetten azoknak szól, akik 35 éves koruk után is igazán fiatalosnak és szépnek érzik magukat. Minden évben összegyűjtik területenként a 30-as, 40-es éveik végét taposó hölgyeket, akik közül a legszebbet koronával díjazzák. A Bimadzso szó szerinti fordítása „szép boszorkány”, de ha szépen akarnák fordítani „szép igézőnek” is mondhatnánk. A rendezvényt a Bist nevű divatmagazin szponzorálja, ami egy 40 évesnek nőknek szóló lap. A verseny idén a tokiói Toranomon Hills Forum dísztermében zajlott.

Összesen 1850 pályázó jelentkezett a felhívásra, akik közül minden hölgy úgy ragyogott, hogy meghazudtolták korukat. Végül 21 versenyző került a döntőbe. A végső döntés a közönség szavazatai, az online szavazás, és a hét bíró összpontszámai alapján kerül ki.

Az ötödik Bimadzso verseny győztese idén Kumi Minowa lett. A 43 éves egykori modell a golfot és a szörfözést emelte ki, mint hobbiját. Háromgyerekes anya, aki titokban jelentkezett a versenyre, családja tudta nélkül. „Valószínűleg nagyon meg lesznek lepve, ha meglátnak a hírekben”- mondta a győztes, aki hozzátette, hogy rosszul érezte magát, amiért nem volt képes mindent megtenni, amit általában szokott a családjáért, miközben a versenyre készült.

Minowa egyébként a színész-énekesnő Mari Nacukit tartja példaképének, aki aktív előadóművész maradt a 60-as évektől kezdve. „Csodálom, hogy nem aggódik a kora miatt, és még most is mindig vidám és energikus.”

Minowa a díjjal nem csak öt perc hírnevet szerzett magának. „Szeretnék még sok projektben részt venni”-mondta a 43 éves nő, aki úgy gondolja még túl fiatal ahhoz, hogy mindent könnyelműen vegyen.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez