A bank és a borászok – Kadarka csomagot állított össze az Erste

Új termékcsomagot készített borászoknak az Erste Bank. A Kadarka nevű csomagot stílszerűen a Kadarka Borbárban mutatták be és itt írták alá az együttműködési megállapodást is a Szekszárdi Borvidék képviselőivel. A cél a borvidék további fejlesztése.

A szekszárdi az egyik legrégebbi magyar borvidék, kétezer éve állítanak elő itt borokat. 2300 hektáron nagyjából 200 borászat működik, ebből 40-50 termékeivel találkozunk a boltokban – mondta el Bősz Adrián, a Szekszárdi Borvidéki Tanács elnöke. Aki szerint a jó márkák vonzzák egymást, nem véletlen hát az együttműködés az Erste Bankkal. A borászatok ötöde már eddig is a pénzintézet partnere volt – tette hozzá.

Szerdahelyi Róbert
Szerdahelyi Róbert

Szerdahelyi Róbert, az Erste Bank Hungary Zrt. kis- és középvállatatokkal foglalkozó igazgatója kérdésünkre elmondta: a Kadarka csomag úgy született, hogy megkérdezték a borászokat, valójában mire van szükségük a számlavezetés tekintetében, melyek azok a díjak, melyekre ők különösen érzékenyek, mi az, ami alapján döntenek az egyik vagy a másik pénzintézet mellett. Nemcsak a mikrovállalkozásoknak, hanem a közepes és nagyméretű borászatoknak is van egy speciális számlacsomagjuk. Sőt a tulajdonosoknak, főborászoknak magánemberként is olyan Erste World prémium számlacsomagot és prémium kiszolgálást biztosítanak, amit reményei szerint korábban még nem tapasztaltak meg.

DSCF0061

Az Erste Bank kapcsolataival és szakértelmével is hozzájárul a Szekszárdi Borvidék fejlődéséhez és népszerűsítéséhez. A fejlesztési döntéseknél szakértőik személyes konzultációkkal, középtávú előrejelzésekkel, elemzésekkel segítik a borászokat, a bank pedig Power Network rendezvényein is bemutatja a régió pincészeteit és borait. De tanulnak ők is a szekszárdi borászoktól: hogyan kell egy borvidéket egységesen képviselni, hogyan kell érdeket érvényesíteni, hogyan kell egy bortanácsban, egy nonprofit cégben a kicsiknek a nagyokkal együttműködni, hogyan kell az ügyfeleket összekötni. “Ameddig mi tanulni tudunk tőlük, biztosan együtt fogunk velük dolgozni” – mondja Szerdahelyi Róbert.

Takler András és Bősz Adrián
Takler András és Bősz Adrián

A banki szolgáltatások segítik megvalósítani a borászok igazi nagy álmait – vallja Takler András, a Takler Borászati Kft ügyvezetője, aki édesapjával és öccsével közösen birtokolja a céget. Ma már a stabil hazai ismertség mellett Michelin-csillagos éttermekben és komoly nyugati piacokon is megtalálhatók a boraik. “Amikor egy romos tanyán elindítottuk ezt az egészet, akkor egy álomnak tűnt, hogy egyszer majd a Takler név és a szekszárdi borok a világban is jól fognak csengeni. Sok krízishelyzetünk volt, és ilyenkor mindig a bankokat kerestük. Nagy öröm számunkra, hogy már 10 éve az Erste bankkal dolgozhatunk.”

Fotó: Konkoly-Thege György

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez