Lemondott Theresa May

Nagy-Britannia miniszterelnök asszonya könnyek között jelentette be a távozását. Június hetedikén mond le a kormányzó konzervatív párt vezetéséről. Ezzel megkezdődik az utódlási harc, mely új fordulatot adhat a Brexitnek.

Theresa May eredetileg ellenezte Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból. A népszavazás után azonban elfogadta a többség döntését. Olyan megoldást akart, melyet mind a brit parlament, mind pedig az Európai Unió elfogadhat. Véget nem érő tárgyalások után nem sikerült olyan egyezményt létrehoznia, melyet mind a két fél elfogadhatónak talált volna. Theresa May ezért távozik.

A megoldást az utódának kell megtalálnia. Vagy a kormányzó konzervatív párt lesz képes ilyen miniszterelnököt találni, vagy új választások következnek. Sok függ az európai választásoktól, melyeket Nagy-Britanniában is megrendeznek, hiszen ma még az ország tagja az Európai Uniónak. A jövő pedig ködbe vész, hiszen Theresa May utódának még nehezebb lesz mindenki számára elfogadható kompromisszumot kialkudnia a Brexit feltételeiről.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez