Szaúd-Arábiában már nem kell házasságlevél a közös hotelszobához

Persze csak a külföldiekre vonatkozik ez. Egyedül utazó külföldi nők szintén foglalhatnak majd szobát, korábban ez is tilos volt.

Az elmúlt hónapban jelentették be az új turistavízum-programot Szaúd-Arábiában, ehhez kapcsolódva újabb intézkedéssel teszik még vonzóbbá a királyságot a külföldi utazóknak. A turizmusért felelős bizottság elfogadta a szálláshelyek új szabályzatát, mely szerint a jövőben nem kell majd külön szobában aludniuk a nem házas külföldieknek a sivatagi királyságban – adta hírül az Okaz nevű szaúdi lap.

Eddig ugyanis azok a külföldiek, akik nem tudták bizonyítani, hogy házastársak, külön szobába kényszerültek. Egyedül utazó külföldi nők pedig egyáltalán nem foglalhattak szobát, de most ez is megváltozott. A reformok az öltözködésre még nem terjednek ki, itt továbbra is a helyi szokások tiszteletben tartását kérik, vagyis csupán az arc és a kézfej látszódhat ki a textíliák takarásából.

A szaúdi királyság 2030-ig 100 millió látogatót szeretne fogadni és ezzel elérni, hogy a turizmus adja a GDP 10 százalékát. Milliárdokat fektetnek új szálláshelyek építésébe, és több, a turizmust célzó tematikus park is épül és az ország területén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez