Szivárványfaluvá változtatott egy nyomornegyedet az indonéz kormány

A turisták imádják az új látványosságot, aminek a helyiek is örülnek, hiszen több a bevételük a megnövekedett idegenforgalom miatt.

22.467 dollárt fordított az indonéz kormány egy közép-jávai falu nyomornegyedének kifestésére, ami olyan jól sikerült, hogy Kampung Pelangi egyből felkerült a turisták kedvenc úticéljai közé a környéken. A koncepció az volt, hogy a szivárvány színeit festik a házakra, amelyek így igazi mesebeli képet mutatnak, annak ellenére, hogy lakóik hétköznapjai a nélkülözésről szólnak. Szerencsére azonban némileg javult a helyzetük pont a turistáknak köszönhetően, hiszen a látványosság fellendítette az idegenforgalmat, így több bevételük van a turizmusból.

000rainbow

A kreatív húzás több települést is arra inspirált: dobják fel a szürke hétköznapokat, csempésszenek egy kis színt a lakóépületekbe. Így 3 további város csatlakozott az akcióhoz. A közösségi médiában pedig egyre többen osztják meg az ott készült képeket, arra inspirálva az utazókat, hogy ne hagyják ki a szivárványfalvakat, ha már Indonéziában járnak.

 

Fotó: Instagram – arieprakhman, anakhitssemarang

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez