Dubajban nem tréfálnak

Őrizetbe vettek egy arab származású európait, amiért a közösségi médiában posztolt videója szerint nem tartja be “maradj otthon” rendeletet. Sőt: erre biztat másokat is.

Az Egyesült Arab Emírségekben is próbálnak gátat vetni a koronavírus-fertőzés terjedésének. Így például hétfőn minden bevásárlóközpontot és szabadtéri piacot bezártak két hétre, kivételt csak a hal-, zöldség- és húspiacokkal tettek. Az éttermek csak kiszállításra főzhetnek, nem nyithatnak ki a klubok, bárok, edzőtermek, tavaszi táborok, játéktermek. Ugyanez a helyzet a strandokkal, uszodákkal, mozikkal, szórakoztató parkokkal, turistalátványosságokkal minimum a hónap végéig.

A dubaji utcákon és utakon fertőtlenítés kezdődött, ami 11 napig tart.

Szóval csinálják, amit tudnak, ezért komolyan zokon vették, amikor a közelebbről meg nem nevezett nemzetiségű európai nő vízparti kocogás közben arra szólította fel Dubaj túlnyomórészt  külföldi lakóit, hogy tegyenek a kijárási korlátozásokra – közölte az ottani médiairoda. A nőért rendőrök mentek, az esetet átadták az IT-bűntettekkel foglalkozó ügyészi hivatalnak. Közben felszólították az embereket, hogy teljes mértékben működjenek együtt a hatóságokkal a járvány megfékezése érdekében.

Aki nem így tesz, az igencsak borsos árat fizet ezért. A büntetési tételek az Al Arabiya portál szerint 200.000 és 1 millió dirham között vannak. Ami forintban 18, illetve 89 és fél millió. De ehelyett vagy emellett hosszabb időre börtönbe is kerülhet, aki nem vigyáz.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez