Egymás idegeire mennek: Japánban már külön szobákat bérelnek a feleségek

Sokaknak újdonság, hogy otthon kell maradni, és van, aki nem viseli túl jól a családot.

A koronavírus új helyzetet idézett elő Japánban is: az eddig jószerével a munkahelyükön élő férfiak jelentős része otthoni munkavégzésre váltott, ami egyre több kellemetlenséggel jár sokaknál. A munkamániás japánok ugyanis eddig sosem töltöttek ilyen sok időt családtagjaikkal egy fedél alatt, így most nem meglepő, hogy az együttlét miatt koncentráltan jelennek meg a korábban felgyűlt feszültségek. Megugrott azoknak a száma, akik már a váláson gondolkoznak.

portrait-1061047_1920

A jelenségre már egy kifejezést is találtak, a koronaválást. Ebben látta meg a piaci rést egy cég, amelyik a koronavírus miatt üresen álló apartmanokat kínál megoldásként a házaspároknak. A Kasoku úgy hirdeti magát, hogy a válástól akarja megmenteni a párokat, de a családon belüli erőszak elől menekülő nők is nagy számban veszik igénybe a szolgáltatásait.

kimono-1986491_1920

Hotelekben kínálnak szobákat egy naptól akár hat hónapos időtartamra, éjszakánként 37 dollárért. Eddig 140-en jelentkeztek az 500 szobára, többségük 30 és 40 közötti nő. Egy részük munkavégzésre használná a szobát, mások csak egy kis nyugalomra vágynak, távol a férjtől – írja a CNN.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez