Rémálommá is válhat a külföldi nyaralás?

Sokan fordulnak most az utazási irodákhoz, melyek segíthetnek a váratlan helyzetekben, de a belföldi nyaralást is egyre többen választják.

Nem egyszerű most megtervezni egy külföldi nyaralást, az utazási korlátozások és szigorítások miatt ugyanis állandó a bizonytalanság. Az országok piros, sárga és zöld besorolása adhat némi támpontot az utazóknak, ezt azonban folyamatosan felülvizsgálják, a helyzet változékonysága pedig sokakat eltántorít a külföldi úttól. A karanténkötelezettség, ami a sárga kategóriába eső országoknál fennáll, szintén visszatartja a magyarok egy részét, de a koronavírus miatti gazdasági helyzetnek is köze lehet ahhoz, hogy az idén sokan kihagyják a külföldi nyaralást. Ilyenkor nagy segítséget jelenthetnek az utazási irodák, melyek szerepe felértékelődött. A váratlan helyzetekben ugyanis van hová fordulni, és ez az utazóknak biztonságot nyújthat a nehéz időszakban.

Dr. Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró a TV2 Mokka adásában azt javasolta azoknak, akik úgy döntenek, hogy az idén külföldön pihennek, hogy tájékozódjanak folyamatosan az utazás előtt és alatt is. Vegyék figyelembe a családtagok életkorát. Idősekkel és kisgyerekekkel ugyanis még a zöld besorolású országokban is lehet kellemetlenségekre, hosszú várakozásra számítani. A szakértő szintén inkább a belföldi nyaralást választotta most a családjával, Tihanyban és Zamárdiban pihennek egy-egy hetet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez