Napok helyett hónapokra költöznek be a szállodákba

Sokaknak még mindig nem kell bejárniuk a munkahelyeikre, otthonról dolgoznak. Így megengedhetik maguknak, hogy egy másik országban töltsenek hosszabb időszakot.

Az utazási szokásokat merőben felforgatta a COVID-19, új trendeket  teremtve a szállásfoglalásban is. A világ legtöbb pontján, ahol kinyitottak a hotelek, egyre több olyan vendég van, aki már nem egy-egy hétvégére vagy esetleg hetekre foglal szobát, hanem akár több hónapra is – állítják a szállodaiparban dolgozók. Rengeteg cégnél ugyanis még mindig otthonról dolgozhatnak a munkavállalók, így akár nyaralás közben is végezhetik a munkájukat – egy idegen országból. A távmunkához mindössze internetre és laptopra van szükség, így lényegében teljesen mindegy, hogy honnan dolgoznak. A trend egyre népszerűbb: nő a hónapokra szóló foglalások száma az Egyesült Államoktól kezdve Mexikón át egészen Olaszországig.

apartment-1899964_1920

Az Auberge Resorts Collection 19 szállodát üzemeltet a világ különböző pontjain és már most több, hosszabb időre szóló foglalás érkezett az őszre hozzájuk. Ez rendkívül szokatlan, hiszen korábban ilyen nem volt náluk – mondta a cég marketingfőnöke a CTV News-nak. A Timbers Resort 17 nemzetközi helyszínen van jelen, és náluk is megugrott a 30 vagy annál is több éjszakára szóló foglalás. A Hawaii-on található üdülőfalujukban például a jelenlegi vendégek 25 százaléka marad egy hónapnál is tovább. Európában a pugliai Borgo Egnazia tulajdonosa arról számolt be, hogy míg korábban 1-2 hosszútávú vendégük volt, most szinte megrohamozták a szállodát azok, akik egész nyárra maradnak.

galle-4818532_1920

A legtöbben a természethez közeli helyeket, a vidéki, hegyvidéki vagy tengerparti úti célokat keresik a nagyvárosokkal szemben, ahol megoldható a távolságtartás. Szempont, hogy a gyerekek lefoglalhassák magukat, legyenek sportolási lehetőségek, minőségi étel és borkínálat. Sokan ugyan még mindig nem tudnak utazni, a tehetősek viszont élnek a lehetőséggel, és viszik a családot is ezekre az utakra. A szállodák pedig még kedvezményeket is adnak a hosszabb foglalásokra – ezek a vendégek ugyanis biztos bevételt jelentenek akár több hónapra. Így mindenki jól jár a több hónapig tartó tartózkodással.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez