Jó hír az utazóknak: októbertől nyithat Thaiföld

Elsőként Phuketen tervezik újraindítani a turizmust a külföldieknek, akik a 14 napos kötelező karantént viszont még nem ússzák meg.

Thaiföld turisztikai minisztere bejelentette, hogy hamarosan újra zöld utat kaphatnak a külföldi turisták, akik elsőként Phuketre repülhetnek. Thaiföld gazdasága erősen a turizmusra épül, az ágazat a GDP 15 százalékát teszi ki. A koronavírus-járvány miatt azonban az összes nemzetközi kereskedelmi járatot törölték. A hivatalos jelentések szerint azonban az  elmúlt három hónapban sikerült átlagosan 5 alatt tartani a napi új megbetegedések számát ( a legmagasabb szám 17 volt augusztus 14-én), vagyis a járványvédelmi intézkedések sikeresnek mondhatók. A gazdaság újraindítására nagy szükség van, így korlátok között ugyan, de újra megnyitják majd a kapukat a külföldi turisták előtt.

beach-2084350_1920

A tervek szerint október 1-től a Phuketre érkezők 14 napos karanténba kerülnek majd, de ez nem akadályozza őket abban, hogy megkezdjék a nyaralásukat: a népszerű Patong Beach ugyanis egyfajta lezárt területként üzemel majd. 3-4 üdülőfalu nyit ki, egy kilométeres távolságon belül, így a strandot is használhatják a vendégek. Az utazóknak érkezéskor és a karantén-időszak végén is teszteltetniük kell magukat, utána szabadon utazhatnak a szigeten – áll a CNN beszámolójában.

thailand-1451382_1920

Azoknak, akik Phuketen kívül is szeretnének utazni, további hét napot kell karanténban tölteniük és egy újabb COVID tesztet kérnek tőlük ennek a  végén. A szállodák dolgozói sem hagyhatják majd el a kijelölt területet, hogy ne adják tovább a vírust. A tél beköszöntével nagy számban indulhatnak meg a nyugati turisták Thaiföldre, amely elsőként jelentette be a nyitást a népszerű ázsiai turisztikai célpontok közül, így elsőként tesztelheti majd, mennyire működik az általa elképzelt forgatókönyv a vírus terjedésének megfékezésében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez