Görögországban különleges biztonsági szabályokkal indult a szezon

Kültéri recepció, drónok a strandokon és ezer eurós büntetés – a többi között ezekre lehet számítani nyaraláskor.

Görögországban már elindult a szezon: jöhetnek a külföldi vendégek, de be kell tartaniuk bizonyos szabályokat és a vendéglátóhelyeknek is meg kell felelniük az előírásoknak, hogy üzemelhessenek. A BBC jelentése szerint a Turisztikai Minisztérium 17 oldalas szabályzatot adott ki a hoteleknek, ezt kötelező betartani az utolsó betűig. Az is szerepel benne,  hogy mindenhol fel kell készíteni a személyzetet egy esetleges gócpont kialakulásának kezelésére. Orvosnak kell készenlétben állnia, a recepciót lehetőség szerint kültéren kell elhelyezni és a szobákat hosszasan kell szellőztetni. A hatósági ajánlás szerint minden felesleges tárgyat el kell távolítani, így a díszpárnák és magazinok is eltűnhetnek a közösségi terekből, ahol limitálni kell a vendégek számát.

travel-5178032_1920

A népszerű strandokon drónokkal figyelik, hogy ne csoportosuljanak az emberek, és aki figyelmen kívül hagyja a szabályt, azt a magasból figyelmeztetik. Akár 1000 eurós büntetéssel is zárulhat egy parti a strandon, így próbálják meg rávenni az embereket arra, hogy minél jobban betartsák a biztonsági ajánlásokat. A bárokban 1.5 méteres távolságot kell tartaniuk egymástól a vendégeknek, ezt viszont az internetre felkerült fotók szerint kevesen tartják be. Vannak olyan bárok és éttermek, ahol plexiüveget helyeztek el az asztalok közé, így próbálják csökkenteni a kockázatot, de nem mindenhol ruháztak be új megoldásokra.

beach-3259537_1920

Görögország körülbelül 3000 regisztrált koronavírus-fertőzöttel és 200 halálesettel azok közé az országok közé tartozik, melyek képesek voltak időben megfékezni a vírus terjedését. Elsők között nyitottak ki a turistáknak, aminek tisztán gazdasági okai voltak. Görögország GDP-jének több, mint 20 százaléka származik az idegenforgalomból, 2019-ben 33 millió turista érkezett az országba, 19 milliárd eurós bevételt generálva. Most a Görögországba érkező turistáknak nem kell karanténba vonulniuk, de COVID-19 teszteket végeznek a repülőtereken, a szállodákban és helyi vállalkozásoknál is ellenőrzik az emberek test-hőmérsékletét. Az arab államokból érkező járatokat viszont június 15-ig felfüggesztették, miután a Qatar Airways athéni járatán 91 utasból 12-nek pozitív lett a koronavírus tesztje. Őket kéthetes karanténba helyezték.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez