Milyen hatással van a terrorveszély Európa turizmusára?

Európa turizmusa rendesen megsínylette a terrorista akciókat és a zaklatásos eseteket, ami a külföldi foglalások számán is meglátszik több országban. Kiss Róbert Richard szakújságíró az M1 televízióban számolt be az európai turizmus átalakulásáról.

Ahogy arról már korábban írtunk, az idei Szilveszter sem múlt el terrorcselekmény nélkül, most Isztambulban ért támadás egy szórakozóhelyet, de Németországból és Ausztriából is érkeztek hírek, hogy nőket zaklattak Szilveszterkor.

A turizmus már második éve szembesül a komoly problémával: Párizs, Brüsszel, Isztambul idegenforgalma visszaesett, és még a célzott akciókkal is nehéz a turistákat visszacsábítani, hiába ragadnak meg minden eszközt a turisztikai szakemberek.

Vannak azonban, akik profitálhatnak az átalakuló trendekből. Mivel az emberek egyre inkább fontosnak tartják, hogy biztonságos környezetben kapcsolódjanak ki, szívesebben választanak belföldi célpontot utazásaikhoz.

krr

“Ezek az események azt mutatják, hogy inkább a belföldi turizmus fog mindenhol felerősödni. Egyre közelebbi desztinációkat, célállomásokat keresnek az utazók és Közép- és Kelet-Európa, valamint azok a városok, amiket biztonságosnak tartanak, valószínűleg több turistával kell, hogy számoljanak” – mondta Kiss Róbert Richard az M1 Híradójának.

A közeli úticélok mellett jónéhány távol-keleti országban is megnövekedett a forgalom, Thaiföldre például sokkal többen utaztak tavaly, mint az elmúlt években. Magyarországot is biztonságos helynek tartják Európában, ami a szilveszteri időszakban is meglátszott a szállodák forgalmán: a wellnessközpontok, termálfürdők ugyanis tele voltak külföldi turistákkal.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez