Kinyitnak az éttermek hétfőtől Olaszországban

Feloldják a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt szigorú korlátozásokat. A vendéglátás mellett újranyitnak a múzeumok is. Az ország egyetlen régiója sem marad “vörös”, vagyis kiemelten veszélyes, teljesen lezárt zónában.

Február elsejétől Olaszország egyetlen régiója sem marad “vörös”, vagyis kiemelten veszélyes, teljesen lezárt zónában. A húsz olasz tartományból tizenöt a mérsékelten járványveszélyes “sárga” fokozatba kerül át. Közöttük szerepel a két legnépesebb régió, vagyis a tízmilliós Lombardia, Milánó városával, valamint a majdnem hatmillió lakosú Lazio, a főváros Rómával.

Hétfőtől ismét engedélyezik a vendéglátás működését napközben: újranyitnak a hónapok óta kizárólag elvitelre dolgozó bárok, kávéházak, éttermek, és este hat óráig fogadhatják a vendégeket a megfelelő biztonsági távolság betartásával. Hétközben újranyitnak a bevásárlóközpontok, hétvégén azonban továbbra is zárva kell tartsanak. Engedélyezett a városok, települések közötti közlekedés is az egyes régiókon belül.

Újranyitják kapuikat az olasz múzeumok, amelyek hétfőtől péntekig előzetes foglalással látogathatók. Február elsejétől nyit a Vatikáni Múzeum és a római Colosseum, és ismét látogathatók lesznek a pompeji ásatások is. Egyedül az éjszakai kijárási tilalom marad meg, este tíztől reggel hat óráig. “Narancssárga”, azaz közepesen járványveszélyes zóna marad az északi Bolzano térsége, a középolasz Umbria és a déli Puglia, Szicília, Szardínia. Olaszországban a napi esetszám továbbra is 15 ezer körüli, az elhunytak száma túllépte a 87 ezret, de a hivatalos számok szerint a kórházak telítettsége enyhül.

(Visited 10 times, 2 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez