Új államot alapítottak az amerikaiak?

Nem hallott még Kirzbegisztánról? Ne szégyenkezzen. Az eddig ismeretlen államról egyre több információ van fenn az interneten.

Emberrablók karmai közé került Tommy Caldwell hegymászó Kirzbegisztánban –  írta kedden a The New York Times. „Ennek a cikknek egy korábbi változata tévesen írta annak az országnak a nevét, amelynek hadserege üldözte Tommy Caldwell elrablóit. Ahogy más utalások helyesen megjegyezték, Caldwell Kirgizisztánban, és nem Kirzbegisztánban volt, az utóbbi nem is létezik” – adta ki még aznap a korrekciót az amerikai lap.

Sokak fantáziáját megmozgatta az elírás, a #Kyrzbekistan hashtag csak a jéghegy csúcsa. Jelenleg a nem létező állam nemzeti himnusza okozza a legnagyobb fejtörést, eddig 67 változat létezik, az egyik: „Élj sokáig Kirzbegisztán, Sosem értik meg a kirzbegek hazaszeretét, itt az idő esküt tenni!” Az államfő személye sem tisztázott még. Egyesek szerint Kirzbegbasi az, mások viszont Borattal vették már fel a kapcsolatot ez ügyben.

Kirzbegisztán Twitter oldalának már több mint ezer követője van. Az informatív bejegyzésekből megtudható például, hogy az ország vezető exportcikkei az elektromos áram és a gyapjú. Első számú külpolitikai partnere Kína, legjelentősebb városai pedig Biskent és Taskek.

Miközben egyesek az ország pontos helyét keresik a térképen, mások azt latolgatják, vajon indulhat-e az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. Akik pedig már eldöntötték, hogy szabadságukat Kirzbegisztánban töltik, a wifi- lehetőségekről érdeklődnek, és útikönyv híján a New York Times-tól kérdezik, hogy hol vannak a legjobb éttermek.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez