Túszejtős, lövöldözős játék hódít az interneten

Már sokszor volt szó róla, hogy mennyire beleélik magukat bizonyos emberek egyes játékokba. Kezdődött ez a World of Warcraft című MMORPG-vel, volt egy elég komoly hírverés a Second Life körül, még az indulás környékén. Most pedig itt van az Arma ideje.

Egy kis gyorstalpaló magáról a játékról: az első Arma részt 2006-ban adta ki a cseh Bohemia Interactive Studio, ekkor nem kapott különösebb médiafigyelmet, a sorozat mindig is a játékosok egy szűk rétegét mozgatta csak meg. Alapvetően egy végtelenül realisztikus taktikai shooterről van szó, ami nem hiába nem imponált a nagyközönségnek. A második rész szintén elkerülte a média figyelmét, egészen addig, amíg néhány rajongó el nem készítette hozzá a DayZ nevű modot. Az így zombi apokalipszis szimulátorrá avanzsálódott játék hamar meghódította a mainstream közönséget és a leginnovatívabb játék címet kapta meg újításaiért. Ahogy telt az idő, egyre újabb és újabb verziói születtek, közben pedig megjelent a sorozat harmadik része is. Európában is, de főleg az Egyesült Államokban terjedt el a játék, rengetegen készítettek videókat, streamelték a legmeglepőbb történéseket a kitalált világokból.
Így jutottunk el végül az Arma III: Life című változathoz. Ebben a modban valós játékosok alakítják a társadalom különböző szereplőit egy kitalált, hiperrealisztikus világban. Vannak tehát rendőrök, tűzoltók, ártatlan civilek és persze rablók, gyilkosok és a többi. A lényeg, hogy az ember hű maradjon játékbeli szerepéhez.
Az internetes körökben híres streamer, frankieonpcin1080p legújabb videója robbantotta most fel az internetet. A majdnem félórás epizódban azt nézhetjük végig, ahogy irányításuk alá vonnak egy rabszállító buszt és annak kíséretét (minden résztvevő valódi ember), majd betörnek egy börtönbe, ahol a túszokért váltságdíjat követelnek a kiérkező különleges erőktől.
A történet kibontakozását nem lövöm le, a lényeg, hogy már egy ideje dörömböl az ajtón egy újfajta szórakoztatás, ami talán maga alá gyűri majd magát az aktív játékot is: ez pedig a profi és/vagy egyszerűen szórakoztató játékosok streamelése.
Ha bármiféle érdeklődést táplál a szerepjátékok iránt, akkor érdemes végignézni az alábbi videót. Nem fog csalódni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez