Mexikó: egy újabb hajótörés története

Csodával határos módon menekült meg két mexikói halász, apa és fia, akik, miután hajótörést szenvedtek, 23 napon át hánykolódtak a nyílt tengeren Acapulco partjainál – írja az Excélsior mexikói portál.

A 48 éves Daniel Martínez Guerrerót és 18 éves fiát, Isaías Martínezt egy kereskedelmi hajó mentette ki a habokból, miután az apa és fia csaknem egy hónapot töltött a nyílt tengeren. Martínezék még december 28-án futottak ki a Csendes-óceánra a Chiapas államban fekvő Costa Azul Pijijiapan településének kikötőjéből.

Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen körülmények között következett be a baleset, mint ahogy arra sem derült fény, hogy a két hajótörött miként élte túl a nyílt tengeren töltött csaknem egy hónapot. Helyi források szerint a térségben uralkodó kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a két halászt csak kisebb-nagyobb megszakításokkal keresték intenzíven a hatóságok. A híradásokból az is kiderült, hogy a halászok érdekvédelmi szervezete három nap után azért függesztette fel a Martínezék után indított kutatóakciót, mert sokallta az “amúgy is esélytelen” keresés üzemanyagköltségeit.

A Martínez család két férfitagjához hasonlóan ugyancsak a chiapasi Costa Azul egyik kikötőjéből futott ki az az El Salvador-i halász, aki, miután hajótörést szenvedett, rekordnak számító 14 hónapot töltött az óceánon, végül pedig a Marshall-szigetek egyik korallzátonyán bukkantak rá a helyi hatóságok.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez