Ismét lelőttek a rendőrök egy fekete férfit St. Louis-ban

Két rendőr nyitott tüzet egy gyanúsítottra St. Louis északi részén. A fekete férfinél fegyver volt, amit a hivatalos jelentések szerint a rendőrökre szegezett.

A beszámolók alapján tudni lehet, hogy a járőrök egy piros Chevrolet gépkocsit szúrtak ki, amelyik szabálytalanul kanyarodott be az egyik utcába, majd elhajtott a helyszínről. Az ügyet jelentették, és a többi járőr is megkapta az információt az autóról, melyről később kiderült, hogy lopott volt.

Mikor legközelebb feltűnt, éppen egy sikátorba kanyarodott be. A rendőrök követték, de a kocsi a falnak ütközött, és leállt a motorja. A hátrafelé guruló jármű pedig nekiütközött a rendőrautónak, majd az utasa egy 9 mm-es pisztollyal szállt ki, amit a rendőrökre szegezett. Felszólították, hogy dobja el a fegyvert, de nem engedelmeskedett, ezért mind a két rendőr tüzet nyitott rá. A férfi a helyi kórházban életét vesztette, a sofőrt sikerült letartóztatni.

Az ügyben belső vizsgálat indult. A St. Louis-i Városi Rendőrség különösen nagy szigor alatt áll, miután tavaly a vonzáskörzetébe tartozó Fergusonban egy fegyvertelen fekete tinédzser lelövése országos méretű tiltakozássorozatot indított el.

A most lelőtt gyanúsított nevét nem hozták nyilvánosságra, jó okkal. Ha név is köthető egy rendőr által lelőtt fekete férfi ügyéhez, az sokkal könnyebben indít el tiltakozási hullámot. Ez az előzmények miatt akkor is megtörténhet, ha a fegyverhasználat jogos volt. A USA Today szerint már megjelentek a tiltakozók a helyszínen, akik azt skandálják: „Nincs igazság, nincs béke.”

Fotó:Europort/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez