Kubai járatot indít az American Airlines

Az észak-amerikai American Airlines légitársaság elnökének bejelentése szerint a cég hamarosan közvetlen Miami-Havanna járatot indítana – írja a BBC Mundo.

Az USA legnagyobb légitársasága így a Deltához, a Unitedhez és a Jet Blue-hoz hasonlóan immár menetrend szerinti járatokkal kötné össze az egymástól alig 90 mérföldre fekvő Kubát és az Egyesült Államokat. Az American Airlines egyébként már korábban is heti 20 charterjáratot üzemeltetett most, azonban a cég képviselői egy menetrend szerinti Miami-Havanna útvonal beindítására tettek ígéretet.

“Nagy várakozásokkal tekintünk a kubai célállomás kiszolgálása elé, amint elhárulnak az utolsó jogi akadályok, késlekedés nélkül indulhat az új járat” -mondta a sajtó képviselői előtt Scott Kirby, a cég igazgatója.

Annak ellenére, hogy a két ország  kapcsolatainak javítására még december 14-én Washington és Havanna is ígéretet tett, az utazási korlátozások enyhítése értelmében engedély nélkül továbbra is csak üzleti, családi egy egyéb hivatalos okból utazhatnak az USA állampolgárai Kubába, az egyszerű turista utakat továbbra is engedélyhez kötik az észak-amerikai hatóságok.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez