Kirchner levélben reagál Navratilova és Mia Farrow tweetjeire

Az argentin államfőnek az elmúlt napokban igencsak meggyűlt a baja a Twitterrel. Tegnap saját elhibázott kijelentésein csámcsogott az internet, ma pedig két híresség intézett támadást az elnök ellen a népszerű közösségi oldalon.

A BBC Mundo szerint Cristina Fernández de Kirchner hivatalos levelében válaszol majd Mia Farrow színésznő és Martina Navratilova visszavonult teniszező tweetjeire, amelyekben a hölgyek kerek-perec kijelentik, hogy az argentin elnököt terheli a felelősség Nisman ügyész haláláért.

Farrow Twitterén az írta, hogy Fernández “megölte az ügyészt”, míg Mia Farrow szerint az ügy “bűzlik”. A tweetekre reagálva az argentin kormány sietett kijelenteni, hogy a két híresség kommentárjai nem egyebek, mint a kormány lejáratását célzó olcsó médiamanipuláció termékei.

Kirchner ezek mellett arra is kitért, hogy Farrow megjegyzései kétségkívül azt bizonyítják, hogy a színésznő a részlehajlás és dezinformáció csapdájába esett.

Az észak-amerikai hölgyeknek küldött levelekben az argentin államfő az AMIA merénylet és a Nisman-ügy hivatalos verzióját tárja a személyét kritizáló hírességek elé.

Az 1994-ben, a Buenos Aires-i AMIA zsidóközpont ellen elkövetett támadásban 83 ember vesztette életét. A merényletet vizsgáló Alberto Nismant január 18-án találták holtan. Alig néhány órával azelőtt, hogy az ügyész a törvényhozás elé tárta volna az európai és észak-amerikai titkosszolgálatok bevonásával lefolytatott nyomozásnak az argentin kormány legfelsőbb köreire nézve is terhelő eredményeit.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez