#YoSoyNisman: Tüntetnek Argentína Tel Aviv-i nagykövetsége elött

A Buenos Aires-i AMIA zsidó központ elleni merénylet ügyén dolgozó Albero Nisman ügyész rejtélyes halála nyomán százak vonultak Argentína Tel Aviv-i nagykövetsége elé, hogy a feltételezések szerint iráni ügynökök által elkövetett robbantás és Nisman halálának kivizsgálását követeljék.

A Tel-Aviv-i tüntetéssel párhuzamosan Párizsban is demonstrálók vonultak az utcákra, hogy Nisman halálának és az AMIA merényletnek a kivizsgálását követeljék az argentin kormánytól. A tüntetést a „Yo Soy Nisman”, azaz az „Én vagyok Nisman” hashtag alatt szervezték, főként a közösségi médiákon.

Mint ismeretes, Nisman alig néhány órával az előtt vesztette életét, hogy Cristina Fernández de Kirchner személyére is terhelő bizonyítékokat leplezett volna le az 1994-es AMIA merénylet ügyében. Ezek szerint az argentin államfő utasítására falazott az ország titkosszolgálata a robbantást elkövető iráni terroristáknak.

Míg Kirchner elnök asszony az ügyész halála után úgy nyilatkozott, hogy Nisman minden kétséget kizáróan öngyilkos lett, tegnap már olyan kijelentésekkel borzolta a közvélemény kedélyeit, hogy meg van győződve arról: az ügyészt a titkosszolgálat egy renegát tisztje gyilkolta meg.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez