Tűzvész egy ghánai börtönben

Legalább egy ember meghalt és négyen súlyosan megsebesültek a Kumasi börtönben, ahol kitört a pánik, miután tűz ütött ki az épület egy részlegében.

A ghánai hatóságok azt közölték, hogy a tüzet egy villámcsapás idézte elő. A gyorsan terjedő lángok miatt azonban kitört a pánik a börtönben. Az őrök ezért az összes cellát kinyitották, hogy evakuálják a rabokat. Az elítéltek többsége azonban a zűrzavaros helyzetet kihasználva rátámadt az őrökre, és megpróbált megszökni a börtönből. Egy helyi újságíró a BBC-nek elmondta, hogy a rabok székekkel és kövekkel dobálták meg az őröket és segítségükre siető rendőröket.

Néhány szökni akaró rab a börtönőrök egyenruhájában próbált észrevétlenül kijutni, míg mások a börtönt körbe vevő falon átmászva próbáltak megszökni. A rendbontásnak és a szökési kísérleteknek végül a rohamrendőrök vetettek véget könnygáz-gránátok és éleslőszer bevetésével. A börtön igazgatója a történtek után elmondta, hogy senkinek sem sikerült megszöknie a börtönből, de a rendbontásban két rab életét veszítette.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez