Mexikó: újabb embercsoportot raboltak el álarcos fegyveresek

Legalább 12 személyt raboltak el ismeretlenek Mexikó Guerrero államában, ugyanazon a Cocula településen, ahol tavaly szeptemberben eltűnt 43 diák.

Arról sincs még pontos adat, hogy 12 vagy 19 személy tűnt el: az első hírek szerint a   Media Luna bánya  12 munkásáról volt szó, de közülük később 8 személyt elengedtek. Nem sokkal később a kanadai tulajdonú bányacég Torontóból jelentette, hogy a munkásai közül senki sem tűnt el – a hírek hamisak. Később mégis igaznak bizonyultak a hírek, de nem tudni, hány főről van szó. A kanadai cég annyit mondott, hogy a munkások nem dolgoztak az eltűnés idején. Rendőrségi források szerint legalább 18 személyről van szó, akiket álarcos fegyveresek ismeretlen helyre hurcoltak.

Mexikó Guerrero állama az elmúlt hónapokban egyre veszélyesebbé vált: itt tűnt el az a 43 diák, akiket azóta is hiába keresnek. Itt akadtak nyomára számtalan illegális sírnak, amelyekben halottak tucatjait találták meg, és itt van az az elhagyott krematórium is, amely ,,sorsára hagyott” 61 égetésre előkészített holttestet – utóbbiakat néhány napja találták meg. S persze itt van a híres üdülőhely, Acapulco is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez