Szaúdi történész: az autót vezető amerikai nőket nem izgatja, ha megerőszakolják őket

Szaúd-Arábiában a nők királynők. Férfi családtagjaik a sofőrök, ők szállítják őket mindenhova. Amerikában a nők maguk vezetnek, mert nem érdekli őket, ha az út szélén meg is erőszakolják őket. Minket itt, Szaúd-Arábiában érdekel.

Így nyilatkozott a kissé hüledező műsorvezető nőnek Szaúd-Arábia egyik televíziójában egy történész. Salih Saaduun részletesen kifejtette: miért jobb a nőknek, ha nem vezethetnek autót. Helyettük megteszik mások: a férfi rokonok. Na és, ha ők nem érnek rá, vagy nem akarják elkísérni feleségüket egy divatüzletbe? Akkor hozzunk be Nyugatról női sofőröket – javasolta a konzervatív történész.

Jelenleg Szaúd Arábiában tilos nőknek autót vezetni (a világon egyedüli országként), de ez ellen tiltakozó mozgalom alakult ki. Két női aktivistát előzetesben tartanak most is, mert nyíltan megsértették a tilalmat. A konzervatív királyságban az iszlám törvénykezés, a saría van érvényben, mely értelemszerűen nem foglalkozik az autóvezetés problémáival. Mohamed próféta idejében ugyanis ez még nem merült fel.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez