Down-szindrómás modell a New York-i Divathéten

Jamie Brewer nemcsak Carrie Hammer egyik kreációját mutatta be, de ő volt az első Down-szindrómás modell is a kifutón.

„Fiatal lányok, de még fiatal nők is mondják: „Ha ő meg tudja tenni, akkor én is!” Igazi inspiráció modellnek lenni azért, hogy fiatal nőket bátorítsunk: merjék megmutatni, kik is ők valójában” – idézte Jamie Brewer-t a today.com hírportál.

Az Amerikai Horror Story című sorozatban feltűnt színésznő, amikor nem filmben játszik, sérült emberek jogi képviseletét látja el, és mellesleg Down-szindrómás. A mostani New York-i Divathéten újabb oldaláról mutatkozott be, modellként szerepet Carrie Hammer „Role Models Not Runway Models” elnevezésű bemutatóján.

Az ötlet magától a divattervezőtől származik, aki az usatoday.com hírportálnak elárulta: olyan szédületes menedzsereket, szakértőket, aktivistákat, színésznőket válogattak a kifutóra, akik a saját területükön kimagaslóak. Jamie ruhájával kapcsolatban pedig elmondta, hogy olyat tervezett, amely igazán kiemeli az ő nagyszerűségét. Carrie Hammer egyébként nem először dolgozik a szokványos botsáskáktól eltérő modellekkel. Tavaly például Danielle Sheypuk, aki történetesen kerekesszékkel mozog, is szerepelt a tervező bemutatóján.

Kép: Jamie Brewer a New York-i Divathéten, 2015.02.12. (Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez