Magyar gazdaságdiplomáciai nyomulás Nigériában

Biogázzal, biomasszával, napenergiával jelen is lehet Magyarország Nigériában. Ternák Gábor nagykövet szerint az iparosításhoz és a mezőgazdasági termeléshez a magyar cégek képesek hozzájárulni.

Az erőfeszítések középpontjában az alternatív energetikai projektek – a biogáz, a biomassza, a napenergia – állnak. Vagyis a magyar cégeknek, valamint a mezőgazdasági projekteknek például az a céljuk, hogy a sivatagos területekből termékeny termőföldeket alakítsanak ki, hozzájáruljanak az iparosításhoz, a mezőgazdasági termelés javításához- idézte az AFKInsider a Nigériában szolgálatot teljesítő magyar nagykövetet, Ternák Gábort. A diplomata az amúgy sokszereplős írásban leszögezte Nigériáról, hogy gazdaságát a stabilitás jellemzi, következésképp az, hogy vonzza a külföldi befektetéseket.

Igaz, tette hozzá Ternák Gábor, számos területen még nem megfelelő az infrastruktúra, az ország helyzetét nagymértékben nehezíti a hiányos energiaellátás. Lehetséges segítség lehet az alternatív energiát felhasználó erőművek telepítése. A nagykövetet is idéző AFKInsider főleg a távközlés fejlesztéséről festett képet, jelezve, hogy az elmúlt időkben legalább 6 milliárd dollár közvetlen tőkebefektetés jelent meg az IKT-ágazatban az Egyesült Államokból, egy szakértőre hivatkozva pedig még arra is kitért az elemzés, hogy egyebek között ezen a területen sincsenek megfelelően jelen a közép-európai vállalatok.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez