Bizarr időjárás Kuvaitban: Pénzeső és pénzvihar

Elképesztően jól indult február elején a napja néhány embernek Kuvaitban: pénzt potyogott az égből és bankjegyeket sodort magával a szél. A mai napig nem tudni, hogy honnan származnak a bankjegyek, vagy legalábbis nem merik nyilvánosságra hozni a hatóságok, hogy kinek hiányzik az a rengeteg pénz.

Az incidens nem Dubajban, hanem Kuvaitban történt, ugyanis először több médiaforrás is azt jelentette, hogy az Egyesült Arab Emírségekben zajlott ez a nem mindennapi „időjárási jelenség”. Reggel a munkába a tartó kuvaitiak észrevették, hogy kuvaiti dínárokat sodor a szél a földön vagy esett le az utakra néhány bankjegy.

Mindegyik bankjegy egy 20 kuvaiti dináros volt, ami körülbelül 20 000 forintot ér. A kuvaiti hatóságok becslése szerint összesen 250 000 dínár (220 millió forint) repkedett a fővárosban, de a pontos mennyiséget senki nem tudja megmondani. A szokatlan jelenség miatt leállt reggel a teljes forgalom az egyik legforgalmasabb úton, az utasok és a gyalogosok az útközepéről szedték fel a pénzt. Az esetről még videó is készült, amit felraktak a Youtubra. Sokan először azt hitték, hogy Dubajban történt meg az eset és számos irigykedő és kritizáló üzenetet írtak az emírségi állampolgároknak, de végül “tisztázták magukat” a monarchia lakói.

Az eset még február 9-én történt, de csak most keltette fel a regionális sajtó, pl. Gulf News, figyelmét.

Az esetről készült videó

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez