Külföldi vagy? Várj délutánig az orvosra

Ez az új rend Kuvaitban. Reggel vagy délelőtt csak a kuvaiti polgárok juthatnak be a járóbeteg rendelőkbe.

Állítólag arra panaszkodtak a kuvaitiak, hogy nehezen jutnak be a rendelésekre, annyi bevándorló sorakozik előttük. Így aztán a hatóságok fogták magukat, és nekiálltak szabályozni. A reggel és a délelőtt a kuvaiti polgároké, délutántól aztán jöhetnek azok is, akikhez nem volt olyan kegyes a sors, hogy a kis olajállamba szülessenek. Viszont ha egy kuvaiti mégis délután kívánná látni az orvost, persze azt is megteheti.

Már eddig is ez volt a rend a Rawda poliklinikán, és ott nagy siker volt – mondta a Gulf News-nak a főváros egészségügyi igazgatója, Dr. Afrah Al Sarraf. Ezért most bevezetik az Emiri kórházban is (ahol egyébként több magyar orvos dolgozik), és aztán Kuvaitváros összes kórházában érvényes lesz a rendszer – írják a vasárnapi kuvaiti lapok. Azért azt hozzáteszik, hogy a sürgősségi esetekkel kivételt tesznek.

A döntést a parlamenti képviselők kényszerítették ki – nekik panaszkodtak a kuvaitiak a külföldi betegek miatt hosszúra nyúlt várakozási időre.

Kuvait 3.3 millió lakójának körülbelül kétharmada a külföldi. Többségük képzetlen munkás, háztartási kisegítő vagy sofőr Ázsia kevésbé kiváltságos részeiből. A listát az indiaiak vezetik, az arab országok közül pedig Egyiptomból érkeztek a legtöbben. A kuvaiti hatóságok most azon dolgoznak, hogy visszaszorítsák a számukat, kvóta szabja meg, hány külföldi élhet és dolgozhat az országban.

Már korábban bejelentették, hogy mindenkit kiutasítanak, ha lejárt a munkavállalási engedélye. Nemrég pedig azt közölték, hogy mindenkit elküldenének, aki elmúlt 50 éves. Bár sokak szerint ezt nem eszik olyan forrón, mégpedig azért, mert nem volna kivel betölteni a megüresedett állásokat.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez