Hajléktalan lett a vezérigazgató – de nem bánja

“Homeless CEO”- ez az instagram neve egy ausztrál üzletembernek, aki feladta lakását és mindig épp ott lakik, ahova üzleti ügyei szólítják. “Négy-öt napnál tovább sose töltök többet egy helyen, akkor minek nekem állandó lakás?”- kérdezte magától Cillin Perera.

Az Avilinga nevű fordítóiroda vezérigazgatója feladta lakását Ausztráliában, de nem vett újat sehol sem. Minek? A globalizáció következtében mindenütt vannak üzleti ügyei, ezért nem lakik sehol sem. Cége fordít, illetve nyelvek gyors elsajátítását vállalja. A székhelye Svájcban van. Ennek főként adózási okai vannak, hiszen az alpesi országban közismerten alacsonyak a közterhek. Ezenkívül a svájciak eddig nem nagyon vizsgálták a külföldi cégek ügyeit. Most erre rászorítják őket az Európai Unió és az USA hatóságai.

Ausztrália se marad el mögöttük. Mindez nem zavarja a hontalan vezérigazgatót, aki fényképeket készít minden egyes állomáshelyén. Nem túl nagy a változatosság: repülőterek és szállodák dominálnak. Itt tölti ugyanis ideje nagy részét a hajléktalan vezérigazgató. A globalizáció következtében a szállodák és a repülőterek egyre jobban hasonlítanak egymásra szerte a nagyvilágban. Ezért a hajléktalan vezérigazgató olykor maga is bizonytalan, hogy hol van. Tapasztalatait a világhálón osztja meg. Már több mint 17500 ember kíváncsi arra, hogy miképp él egy ausztrál vezérigazgató, aki hontalanul bolyong a világban a huszonegyedik században.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez