Sokkoló felvétel egy Los Angeles-i lövöldözésről

Felkerült az internetre egy video, melyen azt láthatjuk, ahogy néhány rendőr próbál ártalmatlanná tenni egy férfit. A körülbelül fél perces dulakodás után egyszer csak eldördül egy lövés, majd még néhány. Összesen ötször lőttek a földön fekvő ismeretlen férfire, aki a helyszínen meghalt.

A CNN információ szerint egy hajléktalan férfi szerepel a videóban, aki feltehetőleg rátámadt a rendőrökre, miután azok megpróbálták letartóztatni egy korábbi rablásért. A felvétel erőszakos jeleneteket tartalmaz.

Miután leterítették, a hangokból ítélve többször használnak sokkolót és arra szólítják fel, hogy tegye le a fegyvert, ami azonban egyértelműen nem volt nála. Az LAPD rendőrfőnöke, Andrew Smith azt nyilatkozta, hogy feltehetőleg akkor dördültek el a lövések, amikor a gyanúsított az egyik rendőr fegyveréért nyúlt. A férfi ezután mozdulatlanul feküdt a földön, feltehetőleg azonnal belehalt sérüléseibe. Egyelőre nem tudni, hogy rendőri túlkapásról volt-e szó, jelenleg is folyik a belső vizsgálat az ügyben. Állítólag több felvétel is készült, ezeket és a szemtanúk vallomását fogják elemezni a következő hetekben.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez