A saját fiát tálalta fel az ISIS egy anyának

Egy brit férfi, aki a kurdokkal harcolt a dzsihadisták ellen Irakban, vérfagyasztó sztorival állt elő. Olyannal, mint a legrosszabb thriller. Hogy igaz-e vagy sem, lehetetlen ellenőrizni.

Az Iszlám Állam gondoskodott róla, hogy a világ elhigyje: fegyveresei bármilyen elképzelhetetlen brutalitást képesek véghezvinni. Részletesen dokumentált elrettentésként lefejezéseket, elevenen elégetést, élve eltemetést és keresztre feszítést. De olyan hihetetlen sztorit, amilyent az angliai Yorkshire nyugati részén lakó Yassir Abdulla mesélt a The Sun című londoni lapnak, nem hallottunk még, akár igaz a történet, akár nem.

Azt mondja: a terroristák megetették egyik foglyukat annak édesanyjával. Az asszony Moszulba ment, Irak második legnagyobb városába, amely tavaly nyár óta az ISIS uralma alatt áll. Azt akarta kikönyörögni, hogy engedjék el az elfogott fiát. A fegyveresek kedvesek voltak: azt mondták, üljön le, fújja ki magát. Teával is megkínálták, meg valamilyen rizses-húsos egytállal. Miután megette, azt kérte: hadd lássa a fiát. A fegyveresek erre nevetésbe törtek ki, és azt mondták: éppen most ette meg őt. Megölték és felaprították, a húsából kínálták az anyát. .

Yassir Abdulla azt mondja: az idős asszonytól hallotta a történetet, iraki Kurdisztánban. A 36 éves férfi, aki 15 évvel ezelőtt emigrált Angliába, akkor tért vissza hazájába, amikor az iszlamisták a szülőfaluját fenyegették. Biztonsági őr volt Keighley-ben, de otthagyta az állását, 100 fontért vásárolt egy terepszínű ruhát, és útnak indult. Később, már Kurdisztánban sikerült egy puskát is vennie. Aztán csatlakozott azokhoz a kurd harcosokhoz, akik a 15 kilométer hosszú ottani frontvonalon próbálják megállítani az iszlamistákat.

A múlt héten tért vissza Nagy-Britanniába, ahol a The Sun című lapnak mondta el az idős kurd asszony történetét. És azt, hogy amíg kint harcolt, rengetegszer hallotta, hogy az ISIS terroristái azzal fenyegetik telefonon a helyieket: elhurcolják és élve temetik el őket, ha nem adják meg magukat. Arról is mesélt, hogyan dobják máglyára, emberi tábortűzbe a foglyaikat a dzsihadisták.

Yassir Abdulla most vissza készül Irakba. Be akarja fejezni azt, amit elkezdett. Az iraki miniszterelnök a minap szólította fel a törzsi harcosokat, hogy hagyják ott, amit eddig csináltak, és csatlakozzanak azokhoz a csapatokhoz, amelyek megpróbálják visszavenni Tikritet a dzsihadistáktól. A város, amely a néhai Szaddam Huszein szülőhelye, 120 kilométerre északra van Bagdadtól.Tavaly nyáron foglalta el az ISIS, és mostanra körbevették az iraki biztonsági erők és a síita milíciák. Sőt: a legfrissebb hírek szerint egyes kerületei már az ő kezükön vannak.

Fotó: Az ISIS autógumikat éget Moszulnál egy összecsapás után. Europress/Getty Images

 

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez