Tunéziai merénylet: A magyar kormány felajánlja segítségét

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közölte: Magyarország a leghatározottabban elítéli a tuniszi terrortámadást, ahogy a terrorizmus és az erőszak minden formáját.

A magyar kormány felajánlja segítségét a tunéziai kormány számára a szerdai tuniszi terrorakcióval összefüggésben.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy más témában tartott sajtótájékoztatón kiemelte: Magyarország a leghatározottabban elítéli a tuniszi terrortámadást, ahogy a terrorizmus és az erőszak minden formáját. Együtt éreznek az áldozatok családtagjaival – fűzte hozzá.

Magyar áldozatról nincs információjuk. A magyar kormány szolidaritásáról biztosította a tunéziai kormányt – közölte Szijjártó Péter.

Szerdán Tunézia fővárosában, egy múzeumban terroristák megöltek 19 embert, köztük 17 külföldi turistát.

Pántos György tuniszi magyar nagykövet az MTI-vel azt közölte: a helyi hatóságok sem tudnak magyar áldozatról vagy sérültről. Magyar turistacsoport nem volt a múzeumban, amikor megtámadták azt – tette hozzá.

A Bardo múzeum Tunisz egyik fő látványossága, az ország történetét mutatja be, és ott van a világ egyik legnagyobb római mozaikgyűjteménye.

Tunézia a 2011-es januári forradalom óta iszlamista terroristákkal küzd, akik az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezet szövetségesei. Szíriában és Irakban sok tunéziai harcol az Iszlám Állam oldalán.

Forrás: MTI

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez