Kiakadt a thaiföldi híresség a kínaiak viselkedésén

Mostanában egyre többet lehet hallani arról, hogy Ázsia országaiban egyre nehezebben viselik a kínai turisták “katasztrófális” viselkedését. Legutóbb egy thai hírességet sodort el a tömeg egy koreai reptéren.

Thaiföldön nemrég egy templomból előbb kitiltották a kínai turistákat, majd külön WC-t csináltak nekik, mert nem voltak képesek tisztésségesen használni a mellékhelyiséget. Egy kínai nő a repülőtér várójában szárítja fehérneműit. Ez csak két példa azon esetek közül, amelyek felháborítják az embereket Ázsia legtöbb országában. Nem csak az internetezők, de a hírességek is felemelik a hangjukat.

Tisztában vannak ezzel Kínában is, és Thaiföldhöz hasonlóan ott is etikettkönyvet adtak ki, ami arra tanít minden kínait, hogy hogyan illik külföldön viselkedni. Persze ez sem mindig segít, ezt láthatjuk az alábbi videón is.

A híres thaiföldi modell, Duangjai Phichitamphon tisztességes módon sorban állt Dél-Koreában, hogy igényelje a turistáknak járó adó-visszatérítést. Körülötte kínaiak nyüzsögtek. A nő először csak azt akarta bemutatni, hogy a Dzsedzsu Nemzetközi Repülőtéren milyen sok kínai állt sorban, később azonban maga is részese lett annak a káosznak, ami kitört. A kínai turisták megindultak, és lökdösni kezdték egymást, a thai hírességet össze-vissza sodorva a tömegben.

Az internetező közösség számos esetben kritizálta már a kínaiak viselkedését, de érdemben még nem történt semmit. Sokan nem értik, hogy hogy képesek a kínaiak más országokban lehetetlen módon viselkedni? 

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez