Kéthónapos babát hagytak több mint egy hétre egyedül

Törökországban 9 napra magára hagyta kéthónapos csecsemőjét egy tanárnő. Azt mondja: nem hitte, hogy a baba meg fog halni, hiszen két cumisüvegnyi ételt  is odakészített neki. Az ügyet a rendőrségen kívül pszichológusok vizsgálják.

A 34 éves nő  vidékre utazott. Annyira erőszakosan követelték a szülei, hogy töltse velük az iszlám legnagyobb ünnepét a múlt héten, hogy nem tudott nemet mondani – mesélte a rendőröknek. Újszülött kisfiát viszont nem akarta magával vinni: családja még mindig neheztelt rá az évekkel ezelőtt balul sikerült  válása miatt. A nagyszülők nem hiányolták az unokát: nem is tudtak róla. A nő titokban tartotta, hogy új barátjától (aki egyébként rendőr) gyereke született. Miután  senkire nem tudta rábízni, otthon hagyta a kisfiút. „Azt hittem, néhány nap múlva visszaérek. Addig meg nem lehet baj, hisz odatettem mellé két teli cumisüveget is. Gondoltam: ha mégis éhes lesz, hát álomba sírja magát” – magyarázta.

A néhány napból végül kilenc lett. Mire az anya hazatért, a kisfiú már nem élt. A tanárnő ezt nem ismerte fel: kórházba vitte a mozdulatlan babát. Ott vették őrizetbe a rendőrök. Az orvosok azt mondják: éhen- és szomjan halt a kisfiú. A szomszédok egyébként egyszer sem hallottak gyereksírást, és már az ünnep első napján rossz szagra panaszkodtak.  

A nő azzal védekezik: szülei megölték volna, ha értesülnek a gyerekről. Ő maga egyébként, úgy véli, példásan gondoskodott róla – írja a Hürriyet Daily News. A szociális minisztérium a rendőrséggel együtt vizsgálódik, és persze az anyát pszichológusok is kérdezgetik. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez