Szólni mertél a feleségemhez? Brutális videó Szaúd-Arábiából

Titokban felvett videó sokkolja az embereket, nem csak Szaúd-Arábiában. A képsoron egy szaúdi férfi ütlegeli övcsattal az egyik ázsiai alkalmazottját. A munkás bűne az volt, hogy megszólította munkaadója feleségét.

Nem csak a nőktől: a külföldi vendégmunkásoktól is megtagadják az alapvető emberi jogokat a mélyen konzervatív királyságban – állítják a jogvédők. Nemzetközi szervezetek most egy jól dokumentált eset miatt követelnek vizsgálatot. A képeken egy fehér lepelbe öltözött szaúdi férfi szidalmazza és ütlegeli ázsiai alkalmazottját. Azzal vádolja, hogy szólni merészelt a feleségéhez. Egy idő után az öv is előkerül, a már földön heverő vendégmunkás üvölt a fájdalomtól. Fehér leples munkaadója rugdalja is, nem csak ütlegeli. Amikor mégis sikerül lábraállnia, akkor torkon ragadja és a falhoz vágja. A felvétel szemmel láthatóan a szaúdi férfi otthonában készült. Egy harmadik személy csinálta, aki aztán kirakta videómegosztó portálokra.

Az Al Arabiya televízió jelentése szerint az ügyet már egy szaúdi, félig állami emberi jogi szervezet vizsgálja. Büntetést ígér, ha sikerül kiderítenie, hogy ki az ütlegelő és hol készült a film. Az ENSZ egy hónappal ezelőtt már össztüzet zúdított Szaúd-Arábiára, az idegenből érkezett munkások és a nők jogainak semmibe vétele miatt. Leginkább azt sérelmezik, hogy a nők a férfiak gyámságára vannak bízva, a vendégmunkásokat pedig gyakorlatilag kényszermunkásokként foglalkoztatják sok helyen. Szaúd-Arábiában összesen 9 millió külföldi dolgozik, túlnyomórészt ázsiai országokból.

A sokkoló videót itt tekinthetik meg: {youtube}r4CEUm1mucg&oref=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dr4CEUm1mucg&has_verified=1 {/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez