Nyereséges időszakot zárt a Közel-Kelet Bankja

Jól kezdődött ez az év Al-Baraka nevű bank számára: a legutóbbi felmérések szerint 23 százalékkal nőtt a profit. A Sukuk elvek alapján működő pénzintézet az egyik legsikeresebb a Közel-Keleten és 2014-ben a bővítésen meg a terjeszkedésen lesz majd a hangsúly. 

Az iszlám törvények szerint működő, bahreini székhelyű Al-Baraka bank 32 millió dollárnyi bevételre tett szert alig 2 hónap leforgása alatt. Ez komoly emelkedést jelent a tavaly ilyenkor mért 26 millió dollárnyi nyereséghez képest. Az éves bevétel 2012-ben 227 millió dollárt volt, s ezt az összeget fizetésemelésre, terjeszkedésre és az intézmény szolgálatainak bővítésére fordították. 

2013-ban az Al-Baraka teljes értéke, minden ingó és ingatlan vagyona, elérte a 21 milliárd dollárt. Tavaly 8-9 százalékkal több kölcsönt és hitelt folyósított, miközben szerte a világban 15 további bankkal épített ki kapcsolatokat és közös projekteket indítottak. 

Az Al-Barakát nyugodtan lehet a “Közel-Kelet Bankjának” nevezni, mivel tizenöt muszlim országban is jelen van, mintegy 479 bankfiókkal. Ezek többek közt olyan országokban találhatóak meg, mint Törökország, Egyiptom, Szudán vagy Szíria. Ez utóbbinál korántsem zavaró tényező a válság, az Al-Baraka még mindig működik. 2014-ben 89 új bankfiókot terveznek nyitni Törökországban, Jordániában és Pakisztánban. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez