Szexuális erőszak miatt megvonták két egyiptomi hotel engedélyét

Egyiptomban a Turisztikai Minisztérium visszavonta két vörös tengeri szálloda működési engedélyét. Mindkét hotel Sharm el Sheikben van, és mindegyikben mindennapos volt a vendégek szexuális zaklatása. Sőt, egy angol üzletasszonyt meg is erőszakoltak.

Az ötcsillagos Hilton Sharks Bay Resort és a négycsillagos Sharm Holiday Resort azért nem nyithat ki, mert a vezetői semmit nem tettek a vendégek panaszainak orvoslására. Egyszerűen figyelmen kívül hagyták a szállodáikban egyre gyakoribb szexuális zaklatást – jelentette a MENA hírügynökség.

A héten a brit Daily Mail számolt be arról, hogy egy negyvenes éveiben járó nőt megerőszakolt a biztonsági őr az egyik sharmi hotelben. Ma pedig az egyiptomi főügyész kezdeményezett eljárást egy biztonsági tiszt ellen, aki egy orosz nőt rohant le.

Az illetékes miniszter, Hisam Zazu szerint tavaly legkevesebb három turistát erőszakoltak meg és 150-et zaklattak szexuálisan egyedül Sharm el Sheikben. A kormány azt ígéri: szigorúan lép fel minden szállodai vagy vendéglői alkalmazott és biztonsági őr ellen, akit ilyen vádakkal illetnek.

Egyiptomban egyébként nemzetközi szervezetek adatai szerint az ottani nők sincsenek biztonságban: tízből kilenc már volt alanya szexuális zaklatásnak vagy áldozata nemi erőszaknak. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez