Nyerjen utazást az űrbe, még az idei nyárra

Ezt ajánlja Richard Branson Virgin Galactic nevű cége egy embernek az Emírségekből. Az idén esedékes útra persze jegyeket is lehet venni, negyedmillió dollárért. Az űrturistákra szervezett utazási iroda egyébként eredetileg 2007-re tervezte az indulást.

A fizető utasoktól átszámítva 55 és fél millió forintot kérnek majd egy jegyért a Virgin Galactic kettes számú űrhajójára (SpaceShip Two). Ezért a pénzért több mint 96 kilométerre a bolygónktól állhatnak majd Föld körüli pályára a tehetős kiváncsiak. Egynek közülük azonban nem is kell gazdagnak lennie: elég, ha megnyeri a most nagydobra vert versenyt. Amelynek részleteit egyébként csak eztán fogják kidolgozni. Egyelőre csak annyi biztos, hogy a nyertes kap majd egy helyet a tervek szerint nyáron induló kereskedelmi űrhajóra.

A vetélkedővel a Virgin Galactic meg akarja köszönni az Abu Dhabi cég, az Aabar hozzájárulását a projekthez. Legalábbis ezt mondja. De az is lehet, hogy reklámot akar. Az Aabar egyébként komoly érdekeltséggel bír Sir Richard Branson birodalmának űrutazási vállalatában. És nem mellesleg az Abu Dhabi Nemzetközi Kőolaj Befektetési Társaság leányvállalata.

Bransonék még 2007-re tervezték az első űrutazást, de az akkor nem valósult meg – kiderült, hogy sokkal keményebb a vállalkozás, mint hitték. A Virgin birodalom tulajdonosa most februárban Dubajban jelentette be, hogy a régóta halogatott projektre az idén nyáron sor kerül. Miközben a cég turistautakat kínál az űrbe, az alapvető célja az, hogy a mostani repülési idő töredékével tudjon repülőjáratokat működtetni olyan hosszú útvonalakon, mint például London-Sidney.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez