Hollywoodi pókerpartik

Film készület a híres hírhedt hollywoodi pókerpartikról.

A botrány nem egészen két éve robbant ki. Ekkor írt könyvet egy bizonyos Molly Bloom, aki több éven keresztül volt a nagytétes illegális póker estek szervezője. Ezeken a kártya partikon a legnagyobb filmes sztárok és Wall Street-i milliomosok vettek részt, szigorúan meghívásos alapon, zárt körben, titokban.
Olyan színészek voltak állandó résztvevői ezeknek az illegális esteknek, mint Ben Affleck, Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Alex Rodriguez vagy éppen Matt Damon. A rendezvényeket a legelőkelőbb szállodákban tartották New Yorkban, Los Angelesben vagy éppen Las Vegasban. Külön modelleket szerződtetett Molly Bloom az estékre, ahol minimum több százezer dollár cserélt gazdát a játékosok között.
A könyvből az is kiderül például, hogy DiCaprio vezette be a játékba Pókembert, azaz Tobey Maguire-t, aki mindenkinél jobb pókertudással volt megáldva, és valósággal lekopasztotta őket azalatt a hét év alatt, míg Bloom szervezése alatt folytak a játékok.
A „póker hercegnője” a könyvében részletesen beszámol az eseményekről, amikből természetesen ő maga is szép összegeket profitált. A partiknak 2011-ben lett vége, mikor Bloom belekeveredett Bradley Ruderman befektetési csalási perébe. A pénzember több millió dollárt vesztett a befektetői pénzéből, majd az összeget a magas tétű pókerestéken próbálta visszanyerni. A vége az lett, hogy több játékost és magát Bloomot is vád alá helyezték, ám végül 1,8 millió dollár értékben peren kívül megegyeztek.
Pár napja derült ki, hogy annak ellenére, hogy több pókerszakértő is lesújtóan nyilatkozott a könyvről, az felkeltette a filmes szakma érdeklődését. A forgatókönyvíró állítólag az egyik leghíresebb szakember lenne, Aaron Sorkin. Neki köszönhetjük a Facebook alapító életéről szóló Social Network filmet, a Színfalak mögött című sorozatot, és talán a világ legjobb politikai sorozatát, az Elnök embereit, ami amerikaiak millióinak tanította meg, hogy hogyan is működik az USA.
Sorkin jelenleg Danny Boyle rendezővel dolgozik a Steve Jobs életéről szóló filmen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez